Warning: Use of undefined constant sekce - assumed 'sekce' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/doc/www.fabioprodukt.cz/www/en_old/index.php on line 291
Warning: Use of undefined constant sekce - assumed 'sekce' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/doc/www.fabioprodukt.cz/www/en_old/index.php on line 312
Warning: Use of undefined constant pol - assumed 'pol' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/doc/www.fabioprodukt.cz/www/en_old/sekce/novinky.php on line 2
Warning: Use of undefined constant pol - assumed 'pol' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/doc/www.fabioprodukt.cz/www/en_old/sekce/novinky.php on line 3
Nová řada zdravějších fritovacích olejů
HO – oleje : HIGH OLEIC olej - olej s vysokým obsahem kyseliny olejové
Naše firma rozšiřuje nabídku svých produktů o High Oleic (HO) oleje, které jsou specifické
nízkým obsahem nasycených tuků a vysokou oxidační stabilitou.
Vyšlechtěné odrůdy High Oleic řepky nebo slunečnice umožnily vzniku nové řady kvalitních fritovacích
olejů s mimořádnou tepelnou stabilitou při zachování „zdravých“ esenciálních mastných kyselin.
Do této skupiny olejů patří:
- FRITO SLUNKA - HOSO (High Oleic Sunflower Oil) slunečnicový olej,
který v naší nabídce už standardně nabízíme a nově také
- FRITO ŘEPKA - HORO (High Oleic Rapeseed Oil) řepkový olej.
Výhody HO olejů oproti běžným olejům:
- Jednoznačně největším pozitivem těchto olejů je:
- - Extrémně nízký obsah dietologicky nežádoucích nasycených kyselin, které jsou obsaženy v tropických olejích anebo živočišných tucích, což HO olejům právem dává označení zdravé oleje.
- - Díky vysokému obsahu kyseliny olejové mají velmi vysokou oxidační stabilitu, tím jsou HO oleje vynikající pro dlouhodobé smažení a fritování.
- - HO oleje degradují za podstatně delší časový úsek než standardní stolní oleje a tuky.
- - Při vysokých teplotách se nepřepalují a nezapáchají, stejně tak je zachována typická chuť po výchozí surovině.
- - HO oleje jsou díky svému složení mastných kyselin rovněž využívány pro výrobu kojenecké a dětské stravy, kde jsou parametry složení mastných kyselin a oxidační stability přísně sledovány.
Výživový profil HO olejů
Používáním HO olejů při smažení získáváme zdravější smažené výrobky, což je umožněno až o 80% nižším obsahem nasycených tuků v konečném výrobku. HO řepkový olej kombinuje jak vysokou oxidační stabilitu, tak nejnižší obsah nasycených tuků na trhu, obsahuje zdraví prospěšné esenciální mastné kyseliny Omega 6 a Omega 3 a navíc vitamín E–tokoferol a vitamín K.
Složení mastných kyselin (v %)
Typ oleje Mastné Kyseliny - MK | Řepkový | HO řepkový | Slunečnicový | HO slunečnicový | Palmolein |
Nasycené MK | 7 | 7 | 10 | 10 | 45 |
Mono-nenasycené MK (kyselina olejová) | 64 | 77 | 25 | 85 | 43 |
Omega-6 | 20,5 | 14 | 64 | 5 | 11 |
Omega-3 | 8,5 | 2 | - | - | - |
Poly-nenasycené esenciální MK | 29 | 16 | 64 | 5 | 11 |
ZPĚT DO SEKCE VÝROBKY